fredag 27 mars 2015

Pyssel och Läsvärt.....

Vi börjar med ett pyssel kit som jag hitta på Maxi, jag tycker dom ser söta ut så vi får se när jag gjort dom.
Året är 1437. Efter åratal av förmyndarregering ska den fromme Henry den VI, Lammet kallad, krönas till konung. Hans bräckliga hälsa och vacklande sinne gör honom till en svag kung, och Henrik förlitar sig på sina närmaste män, spionmästaren Derry Brewer och William de la Pole, hertigen av Suffolk, för att styra riket.
Ändå finns det de som tycker att England måste ledas av en stark kung om landet ska överleva. Richard Plantagenet, hertig av York, är en av dem. Då Englands territorier i Frankrike hotas, och det ryktas om uppror på hemmaplan, växer oron för att Henry och hans rådgivare ska låta landet gå förlorat. Då ett hemligt avtal ingås om att Henry ska äkta en ung fransk adelsdam, Margaret av Anjou, blir farhågorna överhängande.

Medan stormmolnen hopar sig över England belägras kung Henry och hans anhängare både inom och utom landets gränser. Vem, eller vad, kan rädda kungariket innan det är för sent?

Stormfågel är den första delen av Conn Igguldens nya serie om Rosornas krig, historien om hur två släkter störtade England i ett blodigt inbördeskrig i trettio år.Min kommentar:  Detta är en bok som jag längtar till nästa jag ska läsa, där är historia och intriger och maktbegär ja allt man kan önska sig, en mycket Läsvärd bok.
Och Helg.

2 kommentarer:

  1. Spännande med historiska romaner!

    SvaraRadera
  2. Vilka söta!!!!
    Läste mycket av Conn Iggulden ett tag. Men nu har jag kommit av mig....

    SvaraRadera