lördag 24 januari 2015

Blommor......

Jag har alltid älskat blommor och vill odla så mycket som möjligt,
För några år sedan börja jag att försöka mig på lite mera exotiska växter som inte är så vanliga här.
Jag har klarat vissa och andra har dött för mig. Men man lär  sig hela tiden.

Och nu har jag hittat Hibiskusen, den har jag inte varit så himla road av men när man börjar leta och läsa om dom så finns det helt otroliga Hibiskusar. Så jag har tänkta att jag ska försöka mig på denna växt, Det ska bli intressant att få se dessa underbara blommor , om jag nu klara av att odla dom.



Hibiskussläktet (Hibiscus) är ett släkte i familjen malvaväxter med cirka 250 arter. Släktet förekommer huvudsakligen i subtropiska och tropiska områden i alla världsdelar.

Ett- eller fleråriga örter, buskar till träd, vanligen med stjärnhår. Blad mycket varierande. Blommorna kommer i bladvecken, vanligen ensamma, mer sällan i kvastar eller klasar. Ytterfoder med 3 flikar. Foder vanligen 5-flikigt. Kronbladen har varierande färger. Ståndarna är ihopväxta till en pelare. Frukten är en torr fem-rummig kapsel. De används i första hand som prydnadsväxter. En art, frilandshibiskus (H. syriacus) odlas som härdig buske och flera arter kan användas som ettåriga utplanteringsväxter. Arten hibiskus (H. rosa-sinensis) är en vanlig krukväxt.


Så det blir blomman för denna vecka.

1 kommentar:

  1. Jag kan verkligen inte hålla liv i blommor som blommar. Knappt Pelargoner......

    SvaraRadera