torsdag 11 december 2014

Kung Bore.....och Läsdags

Har ju inte kommit till västkusten ännu, men jag hoppas att det ska bli lite vinter innan jul.Platsen är Carcassonne i södra Frankrike. Året är 1209, det år då albigenskrigen inleds och Sydfrankrike införlivas i det franska riket. Den unga kvinnan Alaïs får överta en mystisk bok av sin far, en bok som han hävdar innehåller den sanna Graalens hemlighet. Trots att Alaïs inte förstår innebörden av de egendomliga orden och symbolerna i boken vet hon att ödet har utsett henne att skydda den. Det kommer att krävas stora offer och en stark tro för att försvara labyrintens hemlighet - en hemlighet som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden, till det forntida Egypten.

Under en arkeologisk utgrävning i bergen utanför Carcassonne 2005 faller Alice Tanner över två skelett i en dold grotta - en grav, visar det sig. Inuti kryptan förnimmer hon en överväldigande ondska och inser att hon på något sätt kan förstå de uråldriga tecken som ristats i stenen. Alldeles för sent förstår hon också att hon genom sin upptäckt dragit igång en fruktansvärd serie händelser, som oupplösligt sammanbinder henne med katarernas öde för 800 år sedan. Och med Alaïs.Min kommentar: En helt under bar bok som täcker så mycket spänning både från dåtid till nutid.
Jag bara älskar den, det är en tegelsten men det glömmer man när man kommer in i livet på Alais och senare namnen Alice, jag kanske har nämnt boken innan "ha förtröstan" jag gillar den.


Jag hitta en massa fina gamla kort på nätet som jag vill visa. här har ni ett av dom.

Är inte kortet vackert.................

Gösses vad tiden går, nu är det tredje Advent på söndag.
Så jag hoppas att ni alla får en fin Advent.

1 kommentar: