torsdag 10 november 2016

Mat och bok....

Kan vara en trevlig kombo men inte denna maten, som är gjord till mina flygande vänner, dom gillar min egen gjorda mat som består av frukt, solrosfrön ,nötter och cocos fett, smaskens.
Det går åt mycket mat nu när det är minus ute.

Kommer vi till boken.
I november 1657 ingår länsmansdottern Hanna Barkhe äktenskap på Kronborgs slott med ungerske furstesonen Gábor av Rakoczy. Bröllopsnatten blir allt annat än förväntat. Frederik III av Danmark dansar och ler, men bara för att dölja oro och fara för landet. Den starka fästningen Frederiksodde har fallit för Sverige, och Karl X Gustav har svurit att förinta hela Danmark. Frans Barkhe, länsman på Helsingborgs slottslän, vet att förra älskarinnan Elna Johansdotter vill honom och hans dyre son illa, och hon har hemlig ammunition. Han vet däremot inte att både dottern Magde och amman Lykke riskerar avrättning. Familjekorsets förbannelse, som går långt tillbaka, slår allt hårdare mot familjen Barkhe. Nere i Kronborgs djupa källarvalv, kasematterna, sluts en ohelig och ödesdiger allians ... Bodil Mårtensson, deckardrottningen som tog Sverige med storm i de historiska spänningsromanerna Barkhes döttrar och Barkhes son, är tillbaks med sista delen i trilogin om familjen Barkhe. En gripande skildring av människors liv i det krigshärjade 1650-talets Skåne. Kärlek, krig och intriger.

Jag har nu läst hela trilogin och tycker den är så bra, jag gillar denna sortens drama i böcker.

Dom två andra heter ;    Barkhes son
                                       Barkhes döttrar

Vill ni läsa mera så finns länken HÄR

1 kommentar:

  1. Förstår att fåglarna gillar din mat. Man skulle kanske prova att göra lite hemlagat till dem!

    Nej, blommorna i mitt förra inlägg är inte mina. Fotade dem vid ett besök på Bosjökloster slott i Skåne. De har så vackra rosor där. Värt ett besök om du inte tidigare varit där.
    Kram

    SvaraRadera