fredag 8 maj 2015

Klaga.........

Idag så ska jag klaga på våran hemtjänst och kommun sköterskor och läkare, och en biståndshandläggare , Ja man kan ju börja med att vissa ska inte jobba överhuvud taget med vård av andra människor ,och jag tror inte dom kan vårda djur heller, man kan inte bara skita i allt för att den äldre personen inte hör och ser dåligt och har Demens, jag tror inte att den äldre tänkte att hon/han skulle få detta när dom var i sina krafts dagar. Då måste man göra så gott det går att för att förgylla.
 deras tillvaro. T.ex Man kan sätta fast protesen innan  man  lägga upp den stöld skyddade maten på ett stort kakfat, så man blir mätt innan man tagit en tugga,och man kan oxå ta bort sin pärm från bordet som man skriver i vad och hur det varit med den som bor där,För det som är viktigt är att dessa befinner sig i den äldres hem, Respekt ska man ha.

Sedan har vi ett under med dessa kommun ssk som inte får göra något , inte ens ta en sticka och se om den äldre har urinvägs infektion, utan att läkaren har rekommenderat det , hmmmm
Det är så mycket innan man kan göra något så det mesta rinner ut i sanden, jag tycker nog att finns det en ssk så ska väl hon/han kunna göra sådana saker som kan lätta för dom äldre, men inte då.

Läkarna är en annan sak, dom bryr sig inte mycket om någon som är över 80 år, jag vet inte om dom tänker att dom blir inte kvar så länge så , varför lägga resurser på detta, Jag kan tycka att man ska lindra även för dom äldre och inte bara strunta i dom.

Sist har vi någon som heter biståndshandläggare, och denna nisse vet inte ett dyft vad äldre kan behöva, det som är viktigt för denna människa är ha papper på allt och gå via paragrafer, kan inte den gamle säga själv att den behöver mera hjälp eller flytta på sig, så är det inte säkert att den får det, ska helst skriva under oxå. Nu kan man undra vi som har varit där, haft anhöriga som varit Dementa eller är , hur ska detta gå till att dom kan varken skriva eller förstå att dom behöver hjälp, jag förstår inte äldrevården alls .

Tack ni alla som läst detta och jag var tvungen och släppa ut lite av min ilska.
Jag ska inte klaga mera.

1 kommentar: